Hírek
Zalavár-Összetartozunk rendezvényen és a mindennapokban
Zalavár 2020. október 28. szerda
 
Közösségi létét kifejező jelmondattal tartotta meg az egész települést megszólító kulturális rendezvényét szeptemberben Zalavár.

Színes kulturális, főzőversennyel kezdődő program zajlott le „Zalavár-Összetartozunk!” néven, mely jelmondat érvényesül a mindennapokban is. Hagyományos lakossági összefogásnak köszönhetően őszi dekoráció jelenít meg hangulatos életképet a Szent Vendel és Szent Flórián szoboregyüttes előtti téren, a minőségfejlesztő beruházások sorában éppen a nemrég külsőleg már megújult óvoda épülete mellett az orvosi rendelő beltéri munkái folynak.
- A „Zalavár-Össze­tartozunk!” azt fogalmazza meg, ami az egyik legfőbb jellemzője a lakosságnak. Ez lett szavakba öntve a további erősítés hangsúlyával - mondja Lucz József polgármester. - A jeles közösségi rendezvény megtartására 450 ezer forint támogatást nyertünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán a Zala Megyei Önkormányzat jóvoltából. A hagyományokra alapozottan része volt a programnak a Kondér-tündér főzőverseny, melyen 9 csapat mérkőzött meg pörkölt jellegű bográcsételek készítésével a Vándor Fakanál elnyeréséért. Ízletes kínálat mellett igen jó hangulatban telt a nap, helyi és környékbeli művészeti csoportok adtak műsort, sztárvendégünk volt A jó LaciBetyár. Az időjárás is szerencsére kedvezett, a rendezvény szabadtéren zajlott a kultúrházunk udvarán.

A téren fosztott morzsolnivalóval, szalmával, tökkel rakott szekér áll, amint épp a bakon ülők jó termés fölötti örömmel hazahajtanak a földekről be a faluba. Ceglédi kanna, demizson, hordó és prés a „portán” idézi az őszi munkák dandárjának kellékeit. - A dekoráció a lakosság munkája, az ötletgazda és szervező Kuruczné Szabó Henrietta irányításával - mutatott körül a polgármester. - Köszönjük a kezdeményezést, mindenki közreműködését, hálásak vagyunk érte.

Zalavár őszi életének, gyarapodásának aktualitásairól a településvezető elmondta még, hogy az orvosi rendelő belső felújítása a Magyar Falu Program pályázaton elnyert 25.326.231 forint felhasználásával folyik: belső nyílászárókat cserélnek, új álmennyezet készül, felújítják az elektromos hálózatot, korszerű LED világítás lesz a helyiségekben, a padozatot és a teraszt új burkolattal látják el, a külső előtető pedig új szerkezetet fog kapni. Mindez az év végére készülhet el.

További Zalavár hírek
Zalavár 2023. november 15.
Az ősz jeles eseményei közt jegyzi Zalavár az idősek napjával egybekötött kórustalálkozót, s egy jeles jubileumi ünnepet is, amit a falu temploma felépítésének idén 100. évfordulója alkalmával tartottak.
Zalavár 2023. szeptember 20.
Temploma szentelésének századik évfordulóját ünnepli idén Zalavár, a centenárium jegyében kapcsolódik a település az országos Ars Sacra Fesztivál programokhoz.
Zalavár 2023. június 21.
Népviselet napja alkalmából találkozót rendezett idén immáron másodszor Zalavár, a programra ezúttal több környékbeli települést is meghívtak.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.