Hírek
Vörs félmilliárdos fejlődést hozó évtizede
Vörs 2024. május 8. szerda
A fejlesztésért tett önkormányzati munka Vörs utóbbi évtizedében mintegy félmilliárd forint értékű gyarapodást eredményezett.

Útfelújítások, épület­energetikai korszerűsítések, eszközbeszerzések, a közösségi élet körülményeinek javítása, a településkép alakítása címszavakkal is csak teljesség nélkül foglalható össze mindaz, ami emelte a településen való élhetőség minőségét. A falu vezetése élén 10 éve álló Deák Tamás polgármester a lakosság igénye és a pályázatok zömének eredményessége összhangját említette az elért sikerek zálogaként.

- Útjavítások jelentették az első nagyobb beruházásokat - tekintett vissza Deák Tamás. - Aszfaltoztuk a Dózsa György út faluvégi szakaszát, külterületen a temető előtti utat, szilárd burkolatot kapott az erdészházig vezető út. A Magyar Falu Program pályázati lehetőségeivel annak kezdete óta élünk, így tudtuk elvégezni a Béke és a Petőfi utca burkolatjavítását is. Kisebb összegeket nyertünk el az orvosi rendelő felszereltségének gyarapítására, a közterület fenntartó gépparkunk fejlesztésére, rendezvényekhez szükséges eszközök beszerzésére, falubuszt vásárolhattunk, a temetőben sétány készült, építettünk urnafalat, majd bővítettük azt. A támogatási programban a kisbolt felújítási célra kiírt pályázatnak kedvezményezettje volt a Tüskevár ABC-t működtető magánvállalkozó. Vidékfejlesztési pályázati pénzből a Petőfi utcát aszfaltos úttal összekötöttük Battyánpusztával. Térségi konzorciumi beruházás keretében készült a településünkön is átvezető kerékpárút, mely a balatoni bringakörutat köti össze a Kis-Balatonnal, s ennek részeként készült aszfaltos út az Ady utcától külterületen a vasútállomásig. Örömünkre szolgál, hogy a MÁV kérésünkre megépítette az állomáson a magasított peront, kényelmesebbé téve a le-, felszállást.

Az eredményes pályázatok más területeken is sokrétűen segítették a gyarapodást.

- A Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával építettünk a szabadidő központunkban kemencét, növényeket ültettünk, ugyanott Leader pályázati pénzből készült el a fitness park - folytatta a polgármester: - TOP pályázat tette lehetővé a ma közösségi házként működő volt iskolaépület energetikai korszerűsítését. A faluközpont arculatában meghatározó az autóbuszváró környezetbe illő megjelenésű felújítása, a parkban szoboremelés, egy faszerkezetes köztéri betlehem elhelyezése, ami az adventi-karácsonyi időszakon kívüli időben más alkalmi díszítésekkel alakítja a településképet. Példás társadalmi összefogással újult meg a templomkert egyházközségi koordinációban, adományokból vásárolt növények lettek elültetve, a munkát helyi vállalkozások is segítették. Mindez, a templom elkészült külső felújításával együtt jó összképet mutat. Fásítási programban részt véve a település több pontján ültettünk el díszfacsemetéket.

Az aktuális tennivalókról szólva Deák Tamás beszélt arról, hogy rövidesen sor kerülhet a település három köztéri műalkotásának felújítására, a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával két kőkeresztet és a templom előtti Szentháromság szobrot restaurálják.

- Fejleszteni csak pályázati pénzekből tudunk, az idei költségvetésünkben a tavalyihoz képest egyharmaddal kevesebb az állami támogatási összeg. Szeretnénk folytatni az utak javítását, járdák építésére van szükség, amihez eddig nem sikerült anyagi forráshoz jutni. TOP Plusz pályázattal a jövő évben sorra kerülhet az orvosi rendelő felújítása. Kiemelten kezeljük a szociális gondoskodást, a rendezvények tartására fordítható anyagi erő szűkös, ha szerényebben is, a közösségi programokat megtartjuk. Hagyományos nyári rendezvényünk lesz július 13-án civil segítőkkel megszervezve a családi nap – mondta az aktualitásokról a polgármester.

Horányi Árpád

További híreink
Zalaapáti 2024. május 8.
Pályázati támogatásokkal megalapozottak Zalaapáti idei fejlesztései, a közéletet pedig színes rendezvények pezsdítik.
Bókaháza 2024. május 8.
A rendezett környezet lelki nyugalmat ad, az erre való igény munkára serkent. Bókaháza közéletét a település építése, szépítése iránti kívánalom és az érte való törekvés jellemzi.
Sármellék 2024. május 8.
Nem csupán rászorultsági alapon, hanem a tisztelet jeléül is támogatja lakóit Sármellék önkormányzata.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.