1 főre - A mennyiségeket és a sütőedény méretét személyenként növeljük, a lényeg, hogy ne legyen vastag a köretréteg és hal is férjen majd el egy rétegben.
A halból két szálkamentes bőrös filét készítünk, a húsos felét finoman sózzuk, borsozzuk, felhasználásig hűtőbe tesszük. A hal fejéből, csontjaiból, leeső részeiből, az édeskömény külső leveléből néhány szem borssal 25 perc alatt alaplevet készítünk. Leszűrjük, majd egy hal esetében 3-4 evőkanálnyira beforraljuk. Ahány halunk van, annyiszor 3-4 evőkanálnyi legyen. Végül sózzuk.A sütőt 220 ˚C-ra előmelegítjük. A krumplit meghámozzuk és 3-4 milliméteres szeletekre vágjuk, az édesköményt pedig 5-6 mm-es szeletekre. Egy kivajazott lapos sütőtál (jénai) aljára terítjük egyenletesen az édesköményt és erre a krumpliszeleteket. Egyenletesen meglocsoljuk a redukált halalaplével. Ekkor még megöntözzük néhány kanál tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk, vaj darabkákat dobálunk rá. Egy valamivel nagyobb sütőpapírt, mint a sütőtál, golyóvá összegyűrünk és hideg vízzel csöpögősre nedvesítjük, majd ezzel takarjuk le a tál tartalmát, majd a sütőbe tesszük, mintegy 20 percre.
Hargitai Beáta
cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819
Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890
Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922