Receptek
Tordai Lacipecsenye
Kategória: Egytálételek
Elkészítési idő: kb 20 perc
Hozzávalók:
  • 5 szelet bőrös sertéskaraj
  • 10 dkg zsír
  • só, bors ízlés szerint
  • liszt, pirospaprika
  • sült burgonya (fejenként 8-10 dkg sütve)
  • házi savanyúság: zöld paradicsom, káposztával töltött paprika, ecetes almapaprika, stb.
Elkészítése:

Készítsen ön is királyi ételt!Nem túlzottan megbízható források szerint a lacipecsenye Dobzse László magyar királyról kapta a nevét. Nos, ha ez igaz is, egy dolog bizonyos, csak a cikakáposztás változatát ehette, mivel uralkodása idején a burgonya még nem létezett Magyarországon. Ami viszont biztos: senki nem fog csalódni, ha elkészíti. Királyi étel!

A karajszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, a bőrös-szalonnás részét pedig bevagdossuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mind a két oldalát lisztbe mártjuk. Bő, forró zsírban vagy olajban megsütjük.

Tálaláskor pirospaprikával meghintjük.Sült burgonyával és házi savanyúsággal tálalhatjuk.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.