Receptek
Mexikói csilis bab - Chili con carne
Kategória: Egytálételek
Elkészítési idő: kb. 120 perc
Hozzávalók:

6 adag

  • 80 dkg darált marhahús
  • 2 db vörösbab (konzerv)
  • 20 dkg csemege kukorica (konzerv)
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 1 db paradicsomkonzerv (darabos)
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • chili szósz
  • erős pirospaprika, csilibors só
Elkészítése:

A hagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd ráreszelem a fokhagymát, kicsit vele is pirítom. Rádobom a darált húst, fehéredésig pirítom, közben fűszerezem köménnyel, fahéjjal, borssal, ízlés szerint csilivel, erős paprikával és megsózom. Felöntöm egy kevés vízzel és 90 percig lefedve főzöm. Néha megkeverem. Az elfőtt levet esetenként kevés vízzel pótolom.

Az idő eltelte után hozzáadom a sűrített paradicsomot a felaprított konzerv paradicsomot, a lecsepegtetett babkonzervet és kukoricát. Idényben friss paradicsomot használok, amiről előtte eltávolítom a héját.

Felforralom és 10 perc alatt összefőzöm az egészet.

Friss kenyeret kínálok mellé.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.