Hírek
Szépülő Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegy 2024. március 13. szerda
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.

- Örömmel látni már, amint érvényesülni tud a szándékunk, hogy a strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekedünk, hogy az egy családbarát, több generációs, a látogatóknak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön - mondta Pali Róbert polgármester. - A látogatók igényeit figyelembe véve a Lido Strandon egész évben nyitva tartó vizesblokk készült, szigetelt helyiségben rozsdamentes acél mosdókagyló, gyerekbarát, alacsony méretű mosdó, WC, kézszárító lett felszerelve. Új hinták kerültek a strand lidós partszakaszának játszóterére, s egy újabb baba-mama hinta is beszerzésre került. Folytatódnak a strandon a faültetések, részben pótlásként. Szakértői véleményezés alapján növényegészségügyi okokból 5 veszélyessé vált, mintegy 30 éves fűzfát kellett kivágni, helyettük megfelelő élettérbe helyezéssel előnevelt, méretes egyedeket telepítettünk, és további fákat fogunk még ültetni.

Természetesen más közterületekre is hasonlóképpen gondot fordít az önkormányzat:

- A Rákóczi utcai játszótérre hársfákat ültettünk, a lakosság igényeinek megfelelően a játékelemek új hintákkal bővültek - folytatta a polgármester. - Tart az ilyenkor szokásos növényzetgondozás, a metszések, gallyazások. A tavaszi tennivalók során a településüzemeltetési csoport a Kossuth Lajos utcán, valamint a csónakkikötő és a vitorláskikötő közötti területen padokat, hulladék és kutyaürülék gyűjtő edényeket helyez ki. Plakáttartó vitrinekkel találkozhatnak a járókelők a leglátogatottabb helyeken, az ott elhelyezett ismertetőkkel is segítjük az aktuális programjainkról, rendezvényeinkről, az állandó szakköreinkről, közérdekű tudnivalókról történő folyamatos tájékoztatást.

Pali Róbert a virágosításról szólva említette, hogy tavaly településszerte több ezer tulipánhagymát ültettek el, a kora tavasz élő környezeti díszei hamarosan szirmot bontanak.

Horányi Árpád

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.