a nokedlihez pedig
Egyszerűen elkészíthető, páratlan ízélményt adó nokedlis csoda.
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a zsiradékon, megszórjuk kevés piros paprikával, majd rátesszük a meghámozott, megmosott, kockára vágott krumplit. Időközben megszórjuk ételízesítővel és szükség esetén sóval, majd feleresztjük vízzel és főni tesszük.
Második lépésben a kolbászt vagy a virslit megdinszteljük kevés olajban, ha elkészült kivesszük egy tányérra.
Harmadik lépésben elkészítjük a nokedlit, megfőzzük, leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Amint a burgonya már megpuhult és besűrűsödött, hozzáadjuk a kolbászt vagy a virslit. Utolsó lépésben kevés borsot is adunk hozzá, majd kevés ideig még hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor megszórjuk kevés bazsalikommal vagy sajtot reszelünk rá. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hargitai Beáta
cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819
Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890
Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922