Receptek
Korhelyleves sertéshússal és hajdinával
Kategória: Egytálételek
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg kenyérszalonna
  • 1 szál lángolt kolbász (15-20 dkg)
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 1 szál sárgarépa (12-15 dkg)
  • 10 dkg hajdina
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ dl citromlé
  • ½ dl fehérbor
  • csombor (borsikafű)
  • rozmaring
  • fűszerpaprika
Elkészítése:

A vöröshagymát felaprítjuk. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk. A sertéscombot a megszokottnál kisebb kb. centis kockákra daraboljuk. A sárgarépát félkarikákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.

A káposztát jól kimossuk és egy kicsit átvagdossuk.A káposztát jelen esetben, azért mostam ki (egyébként, nem nagyon szoktam) mert a végén citromlével és fehérborral tettem pikánssá a levest.Kevéske zsiradékon a szalonnát, és a vöröshagymát együtt üvegesre sütjük; aztán hozzáadjuk a húst és a répát. 

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.