Hírek
Ünnepnapok és fejlesztések Zalaapátiban
Zalaapáti 2023. március 14. kedd
 
A március 15-i ünnepet Zalaapátiban több kulturális program követi a hónap végéig, a napokban elindult az évi településfejlesztő program is.

Helyi hagyomány, hogy minden állami ünnepet annak napján tartanak meg, Vincze Tibor polgármester elmondta, hogy a szabadságharc emlékműsorára 10 órától kerül sor a Gábor Áron Általános Iskolában. Meghívott vendége lesz az eseménynek Nagy Bálint államtitkár, térségi országgyűlési képviselő. A diákok és az Apáti Capella kamarakórus műsora Petőfi Sándor születési bicentenáriumát is köszönti.

Soron következő esemény lesz március 21-e hetében Szent Benedek ünnepe alkalmával egy kulturális közéleti fórum azon sorozat keretében, amit 2019-ben a Zalavári Bencés Apátság alapításának millenniumi évfordulója jegyében indítottak. Az eseményre várják dr. Navracsics Tibor minisztert. A téma a települések szoros vallástörténelmi kötődése révén Cirill és Metód keleti kereszténységi képviselete és a zalai bencések kapcsolatát öleli föl, valamint bemutatásra kerül Somorjai Ádám bencés szerzetes Pannónia három missziója című kötete. Március 27-én a községházán kiállítás nyílik képzőművészettel foglalkozó helyi alkotók és a Nemzeti Művelődési Intézet zalai képviselete támogatásával tartott műhelyfoglalkozások résztvevőinek munkáiból. Május vége, június eleje körüli időre családi és sportnap rendezését prognosztizálja Zalaapáti, ezúttal a sportcentrum név­adó ünnepére is sor kerül, példaképként állítva emléket a község egy néhai jeles sportemberének.

Fejlesztések terén a Magyar Falu Program támogatásával elkezdődött a Jókai utcai járda 400 méteres szakaszának felújítása 10 millió forint pályázati forrás és 4 milliós önerő ráfordításával. Ugyancsak a település északi részén a 721-es helyrajzi számú út burkolatjavítása kezdődik meg rövidesen, elnyert 29 millió forint felhasználásával, a nem szilárd burkolatú rész is aszfalt fedést kap. Újabb támogatási lehetőségek kihasználásával tervezik az infrastrukturális fejlesztések folytatását, valamint a közösségi célokra néhány éve megvásárolt épület felújítását.

H. Á.

További Zalaapáti hírek
Zalaapáti 2024. február 14.
Gálaműsorral ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját a zalaapáti Boróka Táncegyüttes.
Zalaapáti 2023. december 12.
Anyagiakban az elmúlt bő két évtized legszűkebb esztendejét zárja idén Zalaapáti önkormányzata.
Zalaapáti 2023. október 18.
Helyi alkotó műveinek kiállításával ünneplik Zalaapátiban a festészet napját, tiszteleg a település egykori, díszpolgári címmel kitüntetett plébánosának emléke előtt, halálának 20. évfordulója jegyében.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.