Hírek
Zalaapáti a legnehezebb évben is a gondoskodásra tett hangsúlyt
Zalaapáti 2023. december 12. kedd
 
Anyagiakban az elmúlt bő két évtized legszűkebb esztendejét zárja idén Zalaapáti önkormányzata.

Vincze Tibor polgármester az eddigi öt választási cikluson át végzett munkája során való gazdálkodást jellemezte így.

- Ennyire szoros pénzügyi helyzet még nem volt - summázott a településvezető. - Mindemellett arra törekedtünk, hogy ez a szociális gondoskodást ne érintse, sőt: könnyítettük a rászorulók helyzetét a támogatások igénylésének egyszerűsítésével. Idén a juttatásokra fordítható állami hozzájárulás három millió forinttal csökkent, ezt a saját bevételeinkből kellett pótolni, a rezsidíjak négymilliós többlet kiadást jelentettek.

A pénzügyi stabilitást mindezek mellett meg tudta őrizni a község.

- Kellő figyelemmel, becsülettel helyt álltunk, a vállalásainkat teljesítettük - összegezett a polgármester. - Számvetést téve, még inkább koncentráltan az erőink jó érvényesítésére nézünk a jövőbe. Épültek utak, járdák, van már újabb elnyert 9,5 millió forint pályázati forrás a Magyar Falu Program keretében járdaépítésre, ami a jövő tavasszal kezdődik. Pályázunk épületfelújításra 50 milliós igénnyel, a Deák Ferenc utcában nemrég megvásárolt ház rekonstrukciójával a vöröskeresztes szervezetnek, szociális szolgáltatói irodának, településgazdálkodási műhelynek, kulturális céloknak megfelelő helyiségeket szeretnénk ott kialakítani. Továbbra is az eddigi hangsúllyal kezeljük a szociális támogatások ügyét. Örömteli, ahogy mind több család részese a Zalaapáti Ifjú Polgára Programnak. Évente anyák napján és a szent család vasárnapján köszöntjük az újszülötteket adománylevéllel. Születésszámmal idén 16 fős Zalaapáti lélekszámának növekedése.

- Településünk nem öregszik! Bizalommal tekintve a jövőnkre kívánok meghitt adventi elcsendesülést, áldott szép karácsonyt, 2024-re jó egészséget, boldogulást mindenkinek - fogalmazta meg ünnepi üzenetét Vincze Tibor.

H. Á.

További Zalaapáti hírek
Zalaapáti 2024. február 14.
Gálaműsorral ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját a zalaapáti Boróka Táncegyüttes.
Zalaapáti 2023. október 18.
Helyi alkotó műveinek kiállításával ünneplik Zalaapátiban a festészet napját, tiszteleg a település egykori, díszpolgári címmel kitüntetett plébánosának emléke előtt, halálának 20. évfordulója jegyében.
Zalaapáti 2023. június 21.
Sportos ünnep, közéleti fórum, több mint 40 millió forint értékű út- és járdaépítés befejezése, szociális tűzifa igényre benyújtott pályázat sikere, ami címszavakban jellemzi Zalaapáti utóbbi heteit.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.