Hírek
Békesség üzenete a szeretet ünnepe jegyében Zalaapátiból
Zalaapáti 2022. december 13. kedd
 
- A hamarosan mögénk kerülő esztendőben is olyan fejlesztések valósultak meg, amik több területen jelentős minőségjavulást hoztak, mindemellett kapott kiemelt figyelmet a szociális gondoskodás.

Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere tekintett így summásan a múló 2022-es évre, s hozzátette: - Bármit is újítunk, építünk, az csak akkor tud igazán érvényesülni, ha békesség van a szívünkben, a családunkban, a nemzetünkben és a világban is. Hangsúlyozza ezt a jelen ünnepi időszak.

Visszatekintve a településvezető sorra vette: - Idén elkészült az iskola sportcsarnoka, ami a fiatalokat szolgálja, megújult az egészségház, ami mindenki számára fontos, járda épült a Diófasor utcában. Külterületen egy kilométer hosszban javítottunk utat mart aszfalt terítéssel, ezt megelőző évek során 5 kilométeren történt szilárd burkolatú útépítés a zártkerti területen. Ezeket az utakat az ott gazdálkodók mellett már nyaralótulajdonosok is használják, a közművesítés megtörténtével népszerűvé vált a külterületi építkezés, nyaranta lakottá válik a község ezen része is. Ami a jövő évre szóló fejlesztések biztonságos megvalósulását jelenti, azok most az áthúzódó munkák. Aszfaltozva lesz a Jókai út északi része, ugyanott járdaszakasz épül a Magyar Falu Program pályázati támogatásával.

- Szociális téren zalaapáti specialitás a „gyermekprémium”, azaz a gyermeknevelési támogatás immáron több éve, ennek értelmében 20-20 ezer forintot fizetünk ki, idén ezt a juttatást 210 gyermek után igényelték a szülők. Fűtési támogatásként 119 köbméter tűzifa vár kiosztásra, sajnos a kitermelés helyén deponált készletet az esős időjárás, az erdei utak állapota miatt járművel nem lehet megközelíteni, így a kiszállítással várni kényszerülünk. Az energiaválságra tekintettel idén új támogatási forma a fűtési költségekhez való pénzbeni hozzájárulás, amit ez évben november végéig lehetett igényelni.

A gyermekeket december 6-a előestéjén meglátogatta a Mikulás: két krampusz társaságában teherautóval járva osztott szaloncukrot. Másik generáció iránt való tisztelettel az adventi ünnepkörben tartották meg az idősek napját, összekötve a véradók köszöntésével. A műsoros vacsoraesten Vincze Tibor polgármester éneklő előadásával a békesség üzenetét közvetítette Galuska Sándor tanár harmonika- és a fia Vincze Benedek fagottjátéka kíséretével. A refrén az ünnepkörre, a karácsonyra, az életre szóló üzenetként üdvözlő képeslapra is felkerült, köszöntve minden lakót, s íme, minden olvasónkat.

További Zalaapáti hírek
Zalaapáti 2024. február 14.
Gálaműsorral ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját a zalaapáti Boróka Táncegyüttes.
Zalaapáti 2023. december 12.
Anyagiakban az elmúlt bő két évtized legszűkebb esztendejét zárja idén Zalaapáti önkormányzata.
Zalaapáti 2023. október 18.
Helyi alkotó műveinek kiállításával ünneplik Zalaapátiban a festészet napját, tiszteleg a település egykori, díszpolgári címmel kitüntetett plébánosának emléke előtt, halálának 20. évfordulója jegyében.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.