Receptek
Zöldséges lencseleves füstölt hússal
Kategória: Leves
Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse,
  • 2 db sárgarépa,
  • 2 db fehérrépa,
  • 1 fej hagyma,
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • babérlevél,
  • őrölt feketebors,
  • ételízesítő,
  • 40 dkg sertéslapocka,
  • 20 dkg házi füstölt sonka,
  • 1 szelet füstölt szalonna,
  • zellerzöld, petrezselyemzöld,
  • majoranna, pirospaprika, zöldpaprika,
  • tejföl és liszt a habaráshoz,
Elkészítése:

Az átmosott lencsét a kockára vágott húsokkal, szalonnával, apróra vágott hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltesszük főni. Közben meghámozzuk, felszeleteljük a zöldségeket, majd azokat is hozzáadjuk a zellerzölddel, ételízesítővel, zöldpaprikával együtt. Mikor a lencse megpuhult, a hús megfőtt, hozzáadjuk a majorannát, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Végül behabarjuk, és csipetkét főzünk bele. Ízlés szerint sózzuk.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.