Receptek
Gulyásleves
Kategória: Leves
Hozzávalók:
  • 30 dkg marha- vagy sertéshús (esetleg vegyesen)
  • 15 dkg leveszöldség
  • 50 dkg burgonya
  • hagyma
  • só, paprika
  • csövespaprika
  • köménymag
  • olaj
Elkészítése:

A gulyásleves külföldön is az egyik legnépszerűbb magyar eredetű étel.Az étel születése, elterjedése az alföldi pásztorélethez kapcsolódik. Szinte az egyedüli parasztétel, amely a 19. században a polgári és a nemesi konyhában teljes mértékben létjogosultságot szerzett, a pörkölttel és a paprikással együtt. A gulyásleves külföldön is az egyik legnépszerűbb magyar eredetű étel, amelyet igen sok országban ismernek.

Pörköltnek való húst veszünk, legjobb hozzá a lábszár. Két cm kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágva megpirítjuk az olajban, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk és vízzel felengedjük.

A leveszöldséget megtisztítva és kettéhasítva tesszük bele, ha a hús puhulni kezd. Amikor a hús majdnem kész van, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal csendesen puhára főzzük.

Nyáron zöldpaprikával, télen száraz csövespaprikával, vagy lecsóval, és tetszés szerint köménymaggal ízesítjük.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.