Receptek
Bakonyi betyárleves füstölt hússal
Kategória: Leves
Elkészítési idő: Kb. 1 óra
Hozzávalók:
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 50 dkg füstölt főtt hús, egy éjszakára vízbe áztatva
  • 1 csomó vegyes leveszöldség
  • 15 dkg gomba
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítése:

Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a felaprított hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.A pirospaprikát belekeverjük, és a kis kockákra vágott húst a hagymára tesszük, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.

A megtisztított és karikákra szeletelt zöldséget és gombát beleszórjuk, majd kevergetve megpirítjuk. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, a feldarabolt paprikát, paradicsomot beleszórjuk.Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük.

A levest tejfölös habarással sűrítjük, és pár percig forraljuk.Végül a finomra aprított kaporral megszórjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és galuskát kínálunk levesbetétként.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.