Receptek
Sörös sajtleves pirított tökmaggal, kolbász chipsszel, rozskenyér kockákkal
Kategória: Leves
Hozzávalók:

4 adaghoz:

  • 1 ek. olaj vagy vaj
  • 1 szál angolzeller
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg póréhagyma
  • 2 dl világos sör
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl víz
  • 1/2 mk. szerecsendió
  • 1/2 mk. kurkuma
  • 4-6 karika ecetes jalapeno
  • 1 tk dijoni mustár
  • 20 dkg cheddar sajt
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg tökmag
  • 5 dkg rozskenyér
  • 3 dkg csípős vékonykolbász
Elkészítése:

A vajon vagy olajon pirítsd meg a hagymát, majd mikor üveges, add hozzá a fokhagymát, és a többi aprított zöldséget! Pirítsd nagy lángon néhány percig, sózd, borsozd, add hozzá a jalapenot, és öntsd fel vízzel és sörrel.

Már eddigre olyan illata lesz, hogy tudod, jól döntöttél. Kb. 20 perc alatt puhára fő minden, szép nyugiban, kis vagy közepes lángon.Addig héjazd meg, és kockázd fel a kenyeret, majd a tökmaggal együtt zsiradék nélkül pirítsd meg. 

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.