Receptek
Joghurtos vörös-lencse leves
Kategória: Leves
Hozzávalók:
  • 10 dkg vöröslencse
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 p. natúr joghurt (150g)
  • 1ek. liszt
  • 1 ek. egész kömény
  • 2 ek. méz
  • lestyánchili pehely v. Cayenne borssó
Elkészítése:

A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon, együtt elkezdjük pirítani, közben közé szórjuk a köménymagot. Aztán megsózzuk, lestyánnal, chili pehellyel és a mézzel ízesítjük,  felöntjük bő 1 liter vízzel és felforraljuk. 5 perc forrás után hozzáadjuk a vöröslencsét, és 10-12 perec alatt puhára főzzük (figyeljünk, ez a fajta lencse, hamar szét főhet).

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.