Receptek
Tejszínes gombás pulyka tokány
Kategória: Főétel
Elkészítési idő: kb. 100 perc
Hozzávalók:

6 főre

  • 1 kg pulykacomb
  • 3 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg rókagomba, 30 dkg vargánya,
  • 1 tk kakukkfű
  • 3 ek zsír
  • 5 dl főző tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 cl konyak
  • 1 ek keményítő
  • ízlés szerint só, őrölt bors
Elkészítése:

A húst lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.

A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.

A kolozsvári szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem. Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket és tovább párolom. Pár perc után hozzáadom a húst beleöntöm a konyakot, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom és sózom.

Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.