Receptek
Sertésszelet zöldborsóval
Kategória: Főétel
Hozzávalók:
  • 40-50 dkg sertészelet
  • olaj
  • 4 dkg liszt
  • 80 dkg kifejtett zöldborsó
Elkészítése:

A sertéshús sütése nagy hozzáértést kíván, hogy a sült puha, zamatos legyen, és ne kemény, száraz.

A sertésszeleteket megpotyoljuk, besózzuk és lisztbe mártva, forró olajban, mindkét oldalán átsütjük. A visszamaradt zsírjából, kevés víz hozzáadásával pecsenyelevet készítünk és abba a szeleteket visszahelyezve tovább pároljuk.

A zöldborsót olajban megpároljuk, a húshoz öntjük. Ha szükséges vizet öntünk alá, hogy elég bő leve legyen és a zöldborsóval még pár percig összefőzzük. Zöldpetrezselyemmel meghintjük.

Köretnek párolt rizst adunk hozzá.El lehet készíteni fiatal marha- vagy borjúhúsból is.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.