4 személyre
Disznóhúst azért fogyasztunk szilveszterkor, mert a hagyományok szerint szerencsét hoz. Ugyanis a kurta farkú az orrával előre túr és a földből kiforgatja a szerencsét.Egy nagy klasszikus került most a cserépedénybe így szilveszterre ajánlva.
Első lépésben a cserépedényt beáztatjuk 1 órára. A csontos, bőrös karajt vágjuk kb. 2 centiméterenként és át a csonting.Minden egyes bevágásba aprított fokhagymát, rozmaringleveleket, sót és borsot szórunk. Végül átszúrjuk egy hosszú, éles késsel a karaj közepét és beledugjuk a kolbászt végig.
Kívülről is megszórjuk a húst sóval és borssal, mellé néhány ág rozmaringot teszünk. Lefedjük az edényt és kb. 90 perc alatt lefedve megsütjük.
Hargitai Beáta
cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819
Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890
Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922