Az egyik legfinomabb pecsenyehús: a marharostélyos.A marharostélyos a hátszín része, pontosabban a magas hátszín. Vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat, ezért roppant egészséges a fogyasztása. A pecsenyehúsok közé tartozik, mivel pecsenyék, hirtelensültek készítésére a legalkalmasabb. Sokan a legfinomabb pecsenyehúsnak tartják – nem véletlenül.
Megmossuk a húst és szeletekre vágjuk, utána pedig kiklopfoljuk a szeletek mindkét oldalát, majd sózzuk és borsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a felszeletelt paradicsomot és a paprikát.
A hagymás zöldségekre ráfektetjük a marharostélyos fűszerezett hússzeleteit, pár percig sütjük, majd kevés húsalaplét öntünk alá, hogy abban puhára párolódjon. Ha elfőne a lé, mindig pótoljuk, de csak keveset öntsünk alá.
A marharostélyos mellé krumplipürét vagy főtt tésztát kínálhatunk köretnek.
Hargitai Beáta
cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819
Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890
Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922