Receptek
Marharostélyos
Kategória: Főétel
Elkészítési idő: kb 40 perc
Hozzávalók:
  • 60 dkg rostélyos (marhahátszín)
  • 3 dl húsleves (húsalaplé)
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors
Elkészítése:

Az egyik legfinomabb pecsenyehús: a marharostélyos.A marharostélyos a hátszín része, pontosabban a magas hátszín. Vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat, ezért roppant egészséges a fogyasztása. A pecsenyehúsok közé tartozik, mivel pecsenyék, hirtelensültek készítésére a legalkalmasabb. Sokan a legfinomabb pecsenyehúsnak tartják – nem véletlenül.

Megmossuk a húst és szeletekre vágjuk, utána pedig kiklopfoljuk a szeletek mindkét oldalát, majd sózzuk és borsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. 

A hagymás zöldségekre ráfektetjük a marharostélyos fűszerezett hússzeleteit,  pár percig sütjük, majd kevés húsalaplét öntünk alá, hogy abban puhára párolódjon. Ha elfőne a lé, mindig pótoljuk, de csak keveset öntsünk alá. 

A marharostélyos mellé krumplipürét vagy főtt tésztát kínálhatunk köretnek.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.