Hírek
Élénk közélet télutón, tavaszelőn Balatonszentgyörgyön
Balatonszentgyörgy 2023. május 16. kedd
 
Programokban gazdagon indult az esztendő, s folytatódott ez a tavaszi hónapok során is Balatonszentgyörgyön.

Mint Farkas László Nándor polgármester visszatekintett, a szilveszteri mulatságot hamarosan jótékonysági bálok követték a helyi polgárőrség és az óvoda javára. A farsangi mulatozó időszakot a húshagyókeddi fánksütő verseny, kiszebáb égetés és maszkabál zárta nagyszámú részvétellel. A báli szórakozások mellett ugyancsak vidámságot hozott az év elejei napokba a szokásos helyi pálinkamustra és a Kis-Balaton Táncegyüttes évadzáró rendezvénye, táncházzal.

Filmvetítéssel tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak emléknapján. Történelmi kulturális műsorral tisztelgett a település az 1848/49-es szabadságharc kitörésének évfordulóján, a március 15-i események emlékprogramján szerepelt a fonyódi I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium, a Kis-Balaton Táncegyüttes, irodalmi műsorral lépett fel Rozs János versmondó.

Az önkormányzat immár hagyományosan vacsoraesten látta vendégül a helyben élő és adózó vállalkozókat. A polgármester kiemelte: azon felül, hogy adóforintjaik segítségével gyarapodik a település, a vállalkozók támogatják a rendezvényeket, segítséget nyújtanak különböző feladatok ellátásához. Mindezért hálás köszönet jár, amit örömmel, tisztelettel fejez ki az önkormányzat.

Emlékműsorral idézte meg a községi könyvtár László István helytörténetkutató életét és munkásságát családtagjainak közreműködésével, születésének 100. évfordulója tiszteletére. Ifjú korától 92 évesen bekövetkezett haláláig kutatta Balatonszentgyörgy múltját, munkái eredményeként több könyve is megjelent az önkormányzat közreműködésével. Az emlékműsor keretében bemutatták műveit. Húsvét előtt a Millenniumi emlékparkban ünnepváró családi délutánon vehettek részt kicsik és nagyok, sok játék mellett tojást díszíthettek a gyerekek, volt nyuszisimogatás, közös tojásfa díszítés és csokikeresés.

A testvértelepülési kapcsolatok is jellemezték Balatonszentgyörgy közéletét az utóbbi hónapokban. Diákok utazhattak az év elején sítáborozni a felvidéki Nagyida meghívásának eleget téve, a Magas-Tátra lábainál lévő Poprádon űzték a téli sportot. Négy fős küldöttség pedig április 28. és május 1. között az erdélyi Sepsiszentgyörgyre látogatott Török Csilla címzetes főjegyző asszony vezetésével. Megérkezve Antal Árpád András polgármester és Tóth-Birtalan Csaba alpolgármester személyesen fogadta a képviselet tagjait, akik átadták Balatonszentgyörgy üdvözletét és jókívánságait Sepsiszentgyörgy vezetőinek, s minden polgárának. A találkozón a vendéglátók nívós turisztikai és kulturális programokat szerveztek, a delegáció résztvevői megtapasztalhatták a messze földön híres székely vendégszeretet és tisztelet lélek­emelő érzését. A küldöttség május 1-én az esti harangszóra szerencsésen hazaérkezett, elhozva a sepsiszentgyörgyi barátok köszöntését, jókívánságait, a vendégeskedés során kapott számtalan, felejthetetlen élményt.

További Balatonszentgyörgy hírek
Balatonszentgyörgy 2023. december 12.
Számos kulturális élménynyomot hagyhattak az utóbbi hónapok eseményei Balatonszentgyörgy közhangulatán.
Balatonszentgyörgy 2022. november 15.
Az állami ünnepek méltó megtartása, több hagyományőrző program, s egy újonnan indított jótékonysági gyermek sportesemény is kiemelten jellemezte Balatonszentgyörgy őszbe hajló kulturális közéletét.
Balatonszentgyörgy 2022. augusztus 16.
Közeleg a nyár lecsengése, a szezonban kapott élmények azonban nem múlnak el olyan gyorsan.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.