Hírek
Gyertyalángok és csillagfények vonyarcvashegyi útjelzői
Vonyarcvashegy 2023. december 12. kedd
 
Az adventi koszorú gyertyáihoz négy égtáj települési képviselete érkezett meg az ünnepkör első vasárnapján Vonyarcvashegyre.

A lángot Pali Róbert házigazda polgármester, vendégeiként északról Herczeg Béla vállusi, keletről Biró Róbert balatongyöröki kollégája, nyugatról Góth Imre gyenesdiási alpolgármester lobbantotta fel az első gyertyát meg­gyújtva a közös koszorún, a Szent Mihály-dombi Fogadalmi Halászkápolnában.

- Hívő ember számára ez az ünnep Jézus születése, a keresztény hit egyik sarokköve. Jézus tanai azért terjedtek oly gyorsan, és azóta is immáron 2000 éve töretlenül hatnak ránk, mert a két alapvető emberi igényünket, a szeretetet és a békességet hirdették. Ne csak a karácsonyi vásárlásoknál keressük a meglepetéseket, hanem magunk is váljunk azzá, legyünk ajándék - osztotta meg gondolatait Pali Róbert.

A polgármesteri szavak testet öltöttek az ünnepi műsorban a Vonyarcvashegyi Kamarakórus által adott élménnyel, Németh Lili szólista közreműködésével, majd a meghitt légkörben az értékeket előtérbe állító közös beszélgetéssel. Az adventi vasárnapokon folytatódnak az ünnepváró találkozások zenés műsorok kíséretével. A hagyományos karácsonyi koncertre december 22-én kerül sor 18 órakor a Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskolában, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar és a Vonyarcvashegyi Kamarakórus szereplésével.

Az üdülőtelepülés szimbolikus karácsonyfája alatt már ott vannak az ünnepi ajándékok. Igaz, ezek már nem meglepetések, hanem gyümölcsei az éves munkának, ami már az itt élőké, örömükre szolgál.

- Közös érdekeinkre tekintettel gyarapítottuk a közös értékeinket, a közös élményeink javára - fogalmazott Pali Róbert polgármester. - Pályázati támogatással és önkormányzati saját anyagi erővel megépítettük az óvoda melletti területen az új mini bölcsődét, ami már májustól működik. Területet vásárolva idén a nevelési-oktatási intézmények közvetlen szomszédságában parkolót alakítottunk ki, ahonnan az iskola, az óvoda, az új mini bölcsőde, a templom és a temető is kényelmesen, biztonságosan megközelíthető. A Veszprémi Érsekségnek köszönhető a Szent Mihály Fogadalmi Halászkápolna felújítása. A domb lábánál turisztikai célból megvásárolt 8000 négyzetméteres területen elkezdődött egy családbarát, egész évben nyitva tartó pihenőpark kialakítása. Már elkészült a vizesblokk, fákat ültettünk, pihenőpadokat helyeztünk ki, a park építése folyamatosan zajlik.

A strand fejlesztéséről és annak eredményeiről pedig így fogalmazott a polgármester:

- Strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy az családbarát, több generációs legyen, a látogatóknak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön. Az ötcsillagos minősítésű Lido strand egész évben várja látogatóit, a fürdőhely Magyarországon elsőként nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet, csaknem maximális pontszámot elérve. A rendezvények tavasztól őszig kínálnak vízparti programokat, a vendéglátóhelyek szezonon kívül is üzemelnek, a mosdó egész évben nyitva tart. Madáretetőket, denevérodút, sünmenedéket, rovarhotelt létesítettünk. A strandunk színvonalas szolgáltatásai a már 20 éve tartó Kék Hullám Zászló minősítési versenyen is rendszeresen díjazottak, idén a Balatoni Szövetség kiemelkedő elismerést jelentő Jubileumi-díjat nyerte el, s megkapta a Zala Vármegyei Önkormányzat különdíját.

- Nemrég köszönet ajándékokkal ismertük el közösségeink, civil szervezeteink, egyesületeink Vonyarcvashegyért végzett munkáját. Hálás szívvel gondolunk azon vármegyék településein élőkre, régiónk vendégeire, akik bennünket választottak nyaralásuk helyszíneként vagy egész évben szívesen látogatnak a településünkre. Fontos tájékoztató, invitáló kalauz a megújult honlapunk, a vonyarcvashegy.hu weboldal az aktuális híreivel, közéleti, turisztikai információival. Rajta keresztül is most a téli programjainkat nyújtjuk ajándékul. Legyen mindannyiunknak szeretetben megélt, örömteli karácsonya, sikeres, boldog új esztendeje - fogalmazta meg ünnepi jókívánságait Pali Róbert.

Horányi Árpád

További Vonyarcvashegy hírek
Vonyarcvashegy 2024. március 13.
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.
Vonyarcvashegy 2024. február 14.
A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságával együttműködve nagyszabású kulturális találkozóra készül Vonyarcvashegy, az önkormányzat az április 27-én sorra kerülő rendezvény előkészítését már a múlt évben elkezdte.
Vonyarcvashegy 2023. július 18.
Magyarországon elsőként nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában a vonyarcvashegyi Lido Strand, csaknem maximális pontszámot elérve.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.