Hírek
Híres betlehemével várja a téli ünnepköri látogatókat Vörs
Vörs 2022. november 15. kedd
 
Az adventi ünnepkörre tradicionálisan megépülő, Európa-hírű látványosságot jelentő betlehem látogatására várja vendégeit Vörs, hétvégeken programokkal, egyéb kulturális eseményekkel, a település más nevezetességeit is megmutatva.

Az advent első vasárnapjára elkészülő betlehem egészen január 22-ig megtekinthető lesz, naponta 10-től 16 óráig, december 24-én rövidített nyitva tartással 10 órától délig, a szentestén 22 órakor kezdődik majd az éji mise.

A betlehem látogatása ingyenes, önkéntes adakozásra van lehetőség. Vasárnaponként 14 órakor kezdődnek az ünnepi szentmisék, amiket vendég papok tartanak. A miséket követően minden alkalommal műsort ad a helyi Bábtáncoltató csoport, de alkalmanként mellettük más fellépők is lesznek.

November 27-én Világos Krisztián Bárdudvarnok plébánosa mutat be szentmisét, advent második vasárnapjának miséjét Nagy Vencel, a nagykanizsai Sarlós Boldogasszony templom plébánosa celebrálja, azt követően a vörsi Kis-Balaton dalkör ad műsort. A harmadik vasárnap miséjét a marcali Kiss István prépost tartja, közreműködik a balatonföldvári Szonoró kórus. Advent negyedik vasárnapján Varga László megyéspüspök miséz.

A liturgikus események mellett több kulturális programra is sor kerül a településen. Deák Tamás polgármester elmondta, hogy Vörs részt vett azon térségi pályázaton, amit a Marcali Múzeum konzorciumvezetőként nyújtott be a Veszprém- Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program téli előrendezvényeinek támogatására. Az elnyert anyagi segítséggel Vörsön múzeumpedagógiai program keretében november 19-én és december 26-án a községháza kultúrtermében játékos bábkészítő foglalkozások lesznek, november 20-án adventi koszorú készítő műhely várja az érdeklődőket. December 11-én Ricsi bácsi játszóháza nyitja ajtaját a gyermekek előtt, 16-án mézeskalács sütő munkában lehet részt venni.

November 27-től az év végéig a balatonszentgyörgyi Menyhért Margó textilszobrász kiállítása lesz látható. December 4-én látogat Vörsre a Mikulás, majd 23-án tartják műsoros ünnepség keretében a falukarácsonyt.

Az adventi hétvégéken szombaton és vasárnap egész napos vásár nyújt látványosságot gasztronómiai kínálat mellett immár hagyományosan, helyi vendéglátó és kereskedelmi vállalkozó rendezésében. A település a hírneve révén ismert nevezetességeivel is várja a vendégeket: a karácsonyváró időszakban érkezők megtekinthetik a Tájházat, a Tűzoltó Múzeumot. Ehhez azonban előzetes bejelentkezés szükséges a tervezett látogatás előtt legalább egy nappal. A Tájház nyitása időpont foglalással a 70/774-2346 telefonszámon, a Tűzoltó Múzeumé a 30/722-4082 számon kérhető.

Szabadtéren kínál ünnepi látványosságot immáron negyedik éve a településközpont parkjában berendezésre kerülő betlehem, az impozáns épület pályázati támogatásból létesült.

H. Á.

További Vörs hírek
Vörs 2024. május 8.
A fejlesztésért tett önkormányzati munka Vörs utóbbi évtizedében mintegy félmilliárd forint értékű gyarapodást eredményezett.
Vörs 2023. november 15.
A nyár és az őszidő még friss emlékekkel van jelen Vörsön, a tél közelítő ünnepei pedig már a település híres hagyományát ébresztik az adventi program előkészületeivel.
Vörs 2023. május 16.
Április végén még a húsvéti dekorációk éltették Vörsön az ünnepi hangulatot, s eközben elindult egy három részes jótékonysági programsorozat, az idei Falunap megrendezésének javára.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.