Hírek
Vászontükörben Rezi ecsetet megindító őszi szépségei
Rezi 2023. november 15. szerda
 
A természet arca és a látványával ébresztett gondolatok együtt teszik igazán széppé a környezetünket. Rezi élete ebben a varázslatos miliőben zajlik.

A Balaton hegyaljai településén éven át olyan események követik egymást, amelyek szorosan kötődnek a helyhez. A falu, az erdő, a szőlős domboldal, a történelmi örökség fénye pásztázza a mindennapokat. Ebben a világ(osság)ban működik helyi alkotó közösség, vendégeskedik művészkollektíva, ébred hagyomány. Mindezek őszi eseményei közt tallózva Tafota Istvánné Cserép Gabriella helyi művelődésszervező kiemelte az ottjártunkkor éppen soron lévő festőművész tábor programját. Megszervezése több éves múltra tekint vissza nemzetközi mezőnnyel, idén 12 fő részvételével. A művek vászontükörben sejtetik fel, hogy mit is jelent az a „festői” táj, amivel Rezi igazán illethető. A műtermi munkának a Laky Demeter Turistaház adott otthont, az elkészült képekből a minap már kiállítás nyílt a művelődési házban.

Tafota Istvánné elmondta, hogy a kedvezőtlen időjárásra való tekintettel az október végi Holdfénytúrát november 24-e péntekre tették át. A vadregényes éji séta egyben izgalmas csapatverseny is, szellemi, ügyességi, versírási, Hold-totó és más egyéb vidám feladatok megoldásával. Programsorozattal ünnepelték meg a Márton-napot gyermekek lámpás felvonulásával, rétessütéssel, a Szőlész-Borász Egyesület boráldó rítusával, majd báli vigalommal. A téli ünnepekre való hangolódás alkotókörök műhelymunkájával, családi délutáni találkozóval, Mikulás váróval indul, november 30-án a keszthelyi Festetics György Zeneiskola hangversenye nyitja az adventi ünnepkört.

Horányi Árpád

További Rezi hírek
Rezi 2023. augusztus 17.
Rezi közismerten szőlészetéről-borászatáról nevezetes község, innen kapta a „Rizlingország” becenevet, amihez különleges táji szépség, várával történelmi emlék társul.
Rezi 2022. november 15.
Rezi kulturális életének immáron hagyományos őszi programja a festőtábor, az alkotók találkozója a Laky Demeter Turistaházban.
Rezi 2022. szeptember 19.
Rezi önkormányzata „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása” című HUNG-2021/8380. pályázat segítségével kádármúzeumot hoz létre a községi szőlőhegyen.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.