Receptek
Aljnélküli almás-túrós lepény
Kategória: Desszert - édesség
Elkészítési idő: 50 - 55 perc
Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 7 dkg puha vaj10 dkg
  • (barna) cukor7-8 dkg
  • rétesliszt2-3 dkg liszt
  • 2 közepes tojás
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanálnyi sütőpor
  • 1 csipet só

    a forma kenéséhez kevés olaj vagy formaleválasztó spraya

    tetejére:
  • 3 közepes alma, meghámozva szeletelve
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 2 dkg liszt
Elkészítése:

A kicsit hosszúra nyúlt pihenés után gyújtsuk be közösen a sütőt. Kezdjünk, vagyis inkább folytassuk egy igazán egyszerű túrós lepénnyel. Erre szokták mondani, hogy „álomrecept”. Kikeverjük, és be a forró sütőbe, megsütjük, és langyosan már tálalhatjuk is. Azért mert egyszerű a recept, azért rejt buktatókat.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.