Hírek
Lassan visszatér a régi kerékvágásba Kéthely
Kéthely 2021. június 15. kedd
 
Bár a tavalyi évben a vírushelyzet miatt elmaradt, idén azonban a korábbi évek hagyományait követve április utolsó napján a Kéthelyi Önkéntes Tűzoltóság és a GAMESZ dolgozói májusfát állítottak Kéthely központjában.

A hirtelen jött feloldások sajnos még nem tették lehetővé, hogy május végén közösen táncoljuk ki a fát a falu lakosaival. Május utolsó vasárnapján a kéthelyi temetőben emlékeztünk meg kisebb ünnepség keretén belül a világháborús hőseinkről, melyre az általános iskola tanulói verssel készültek. A Nemzeti Összetartozás napján, június 4-én a falu központjában található trianoni emlékműnél tartottunk megemlékezést. Molnár Balázs polgármester köszöntőjét követően a Kéthelyi Napsugár Óvoda és Bölcsőde növendékeinek műsorát, majd az általános iskola tanulói által szavalt verseket hallhattuk. A műsort a Kéthelyi Asszonykórus dalai, majd a koszorúzás zárta.

Idén nyáron ismét lehetőségünk van nyári táborokat tartani a helyi általános iskola tanulóinak. Nyári erdei tábort, illetve német nyelvi tábort indítunk 2-2 turnusban, ezenkívül hasznos ismeretek és olvasó tábor közül választhatnak az érdeklődők. A táborban való részvételt nagyon kedvezményesen biztosítjuk, ezzel segítve a szülőknek a gyerekek nyári elhelyezését úgy, hogy ne terhelje meg a pénztárcájukat. A különböző egy hetes programra 85 gyerek jelentkezett.

Bízunk abban, hogy mire a táborok elkezdődnek, a gyerekek már a Magyar Falu Program keretein belül részben felújított művelődési házba járhatnak az egész napos foglalkozásokra.

Kéthelyen a nyárra kevés rendezvényt szervezünk, hisz ebben az időszakban a Balaton-part közelsége miatt programjaink látogatottsága nagyon alacsony, azonban elkezdtük szervezni az őszi időszak rendezvényeit, például sport- és egészségnapot, szüreti felvonulást, melyekre várunk minden érdeklődőt.

A tavaszi pandémia miatti zárások ellenére jó ütemben haladnak az önkormányzati fejlesztések, melyek hatására tovább szépül a településünk. Mindez nem áll meg a nyári időszakban sem, hisz rövidesen közbeszerzést írunk ki a belvíz elvezetési problémákat megszüntető munka elvégzésére, remélhetőleg rövidesen megkapjuk a Balatonmáriafürdő és Kéthely közötti kerékpárút építési engedélyét.

Kéthely Önkormányzata

További Kéthely hírek
Kéthely 2022. december 13.
„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötözött dobozban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez
Kéthely 2022. szeptember 19.
Generációkra visszanyúló hagyománya van Kéthelyen a szüreti felvonulásnak és bálnak, így köszöntik idén is a településen az őszt.
Kéthely 2022. június 21.
Két év kihagyás után, június 11-én újra megtarthattuk falunapunkat Kéthelyen. Minden korosztályt próbáltunk megszólítani az újszülöttektől egészen a nyugdíjasokig.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.