Hírek
Kéthelyi készülődés az adventi ünnepkörre
Kéthely 2019. november 18. hétfő
 
Kéthely immáron több esztendő óta nagy hangsúlyt fordít az adventi időszak megélésére.

Helyi önkéntesek és civil szervezetek segítségével közösen elkészítjük a falu adventi koszorúját, megépítjük a dekorációt, Betlehemet állítunk, és az ünnep közeledtével felállítjuk a falu karácsonyfáját is. Pici ünnepségek keretein belül közösen meggyújtjuk a falu adventi koszorújának gyertyáit, amihez József atya és hittanos tanulói, Molnár Balázs polgármester, a helyi iskolások, óvodások és a Kéthelyi Asszonykórus is meghitt karácsonyváró műsorral is készülnek.

A várakozás időszakát színesíti egy tavalyi kezdeményezés, miszerint minden este - ahogy az adventi kalendárium ablakai - úgy öltöznek díszbe Kéthely ablakai is. A tulajdonosok portái előtt ilyenkor összegyűlnek a helyiek egy jó beszélgetésre, egy meleg teára, pogácsára. Ki-ki kedve szerint vendégeli meg a látogatóit. A rendezvények palettáját díszíti még a templomban megrendezésre kerülő hangverseny, a művelődési ház karácsonyváró ünnepsége és a hittanos tanulók pásztorjátéka is. Nekünk ez a település legfontosabb és legnagyobb téli ünnepe. Egy olyan időszak, ahol esténként együtt lehetünk a falubeliekkel, szomszédainkkal, barátainkkal, olyanokkal, akikkel az egész éves rohanás során csupán egy gyors üdvözléssel rohanunk el egymás mellett.

Az idei évben is több mint százan dolgozunk azon, hogy az adventi rendezvénysorozataink alkalmával újra és újra átéljük a csodát. A csodát, ami közösségünk erejében lakozik. Ebben a dolgos, tevékeny időszakban minőségi kikapcsolódási lehetőséget, de legfőképp találkozási lehetőséget biztosítsunk az idelátogatók számára. Minden este, amikor fáradtan, áthűlve hazatérünk már nem az adott nap terhét érezzük nehezedni a vállunkon, hanem várjuk a következő nap találkozását, ahol - igaz, kicsit fagyos orral - de jókedvűen folytathatjuk tovább a beszélgetést.

Sokak töltik egyedül az ünnepeket, ami lelkileg nagyon megterhelő számukra, de biztosak vagyunk benne, ha ellátogatnak a programjainkra, pillanatok alatt meghitt, baráti légkörben találják magukat, amitől aztán könnyebb elviselni a távol lévő családtagok hiányát.

További Kéthely hírek
Kéthely 2022. december 13.
„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötözött dobozban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez
Kéthely 2022. szeptember 19.
Generációkra visszanyúló hagyománya van Kéthelyen a szüreti felvonulásnak és bálnak, így köszöntik idén is a településen az őszt.
Kéthely 2022. június 21.
Két év kihagyás után, június 11-én újra megtarthattuk falunapunkat Kéthelyen. Minden korosztályt próbáltunk megszólítani az újszülöttektől egészen a nyugdíjasokig.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.