Hírek
Zalai települések kulturális találkozója Vonyarcvashegyen
Vonyarcvashegy 2024. február 14. szerda
A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságával együttműködve nagyszabású kulturális találkozóra készül Vonyarcvashegy, az önkormányzat az április 27-én sorra kerülő rendezvény előkészítését már a múlt évben elkezdte.

A rendezvény kapcsán első körben a Zala vármegyei önkormányzatok kaptak tájékoztatást és meghívót, a kapcsolatfelvétel a polgármesterek által aláírt szándéknyilatkozat visszaküldésével folytatódik. Számos település jelezte már részvételi szándékát, de még nem zárták le a jelentkezést, korlátozott számban várják a további érdeklődőket. A Régió Fesztiválon a résztvevő települések helyi termelőinek, ipar- és népművészeinek vagy gazdasági társaságainak is lehetőségük lesz bemutatkozásra, amelyhez a szervezők – igény esetén – egy-egy standot biztosítanak. Mindemellett azok megkeresését is várják, akik fellépés és részvétel vállalása nélkül szeretnének bekerülni a jövőben összeállításra kerülő megyei kulturális adatbázisba. A rendezvény és az adatbázis által a szervezők vármegyénk kulturális, művészeti, közösségi értékeinek széles keresztmetszetét kívánják bemutatni.

A Régió Fesztiválról további információ a vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtár elérhetőségein, Osvald Bálint igazgatótól ­programok@vonyarcvashegy.hu e-mail címen kapható.

RÉGIÓ FESZTIVÁL - KultúrÉtlap

- Az országban elsőként megvalósuló, térségünk számára kiemelkedő és hiánypótló esemény megvalósításáról van szó, amelynek fő célja a térségfejlesztés és a közösség­építés- bocsátotta előre Pali Róbert polgármester, hozzátéve, hogy a programmal a régió kulturális felfedezésére, népszerűsítésére RÉGIÓ FESZTIVÁL - KultúrÉtlap néven kerül sor.– A rendezvény felett Nagy Bálint államtitkár, választókörzetünk ország­gyűlési képviselője vállalt kérésünkre fővédnökséget. Lehetőséget biztosítunk a térségben működő művészeti csoportok, előadók bemutatkozására, akik a helyszínen megmutathatják tehetségüket a közönségnek, s ezáltal szélesebb körben ismertséget szerezve, bekerülhetnek a régió kulturális véráramába.

Vonyarcvashegyi tájékoztatás a megújult weboldalon

Aktuális, hiteles tájékoztatással találkozhatnak az internet használói a teljesen új vonyarcvashegy.huweboldalon.

- Jó szívvel ajánlom mindenkinek, hogy használják ezt az oldalt kedvcsináló kalauzként, nyújtsa a múlt újrafelfedezésének örömét, s szolgáljon látleletként, ahogy településünk felfedezi és ebből megteremti a saját értékeit, beruházásait, kulturális és idegenforgalmi közéletét - mondta a település honlapjának tartalmi kínálatáról Pali Róbert polgármester. - Azért indítottuk, hogy virtuális barangolással tudjuk bemutatni a Balaton nyugati medencéjének egyik gyöngyszemét a régmúlt időktől a jelenkorig emberi sorsok, megőrzött értékek által közvetítve.

A polgármester kiemelte, hogy a weboldal egyformán nyújt fontos információkat a vendégköri és a helybéli látogatói számára. Ezzel olyan platform létrehozása történt meg, amely ötvözi az önkormányzati és a turisztikai információkat, biztosítva, hogy minden felhasználó gyorsan és hatékonyan hozzáférjen a keresett információkhoz. Az egyesített felület logikus navigációt és áttekinthető elrendezést nyújt, elősegítve a felhasználói elégedettséget és az oldal hatékonyságát.

- A nyitó oldalról nagyméretű képek segítenek navigálni a keresett helyekre. Ehhez tartalmas időtöltést, sok felejthetetlen élményt kívánunk - ajánlotta a ­vonyarcvashegy.hu látogatását Pali Róbert.

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.