Hírek
Környezettudatos, fecskevédő program Gyenesdiáson
Gyenesdiás 2024. április 18. csütörtök
 
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.

Az önkormányzat, az iskolában működő gyermekképviselet és az ezen belül működő klímakövetek közössége, a lakosság együtt dolgozik a település egészséges életéért.

- Gyenesdiásnak fontos a környezete, a jövője sorsa - hangsúlyozta Gál Lajos polgármester, a klímakövet gyermekközösséggel együtt tartott tájékoztatón. Elmondta, hogy részt véve az országos fásítási programban, nemrég 12 keskenylevelű kőrist ültethettek el a Faludi út élővilágát gazdagítva. A fák növelik az élőhelyi változatosságot, ennek jelképeként egy-egy madárodút kap minden gyenesdiási igénylő.

A klímakövet gyermekcsoport „Gyenesdiás visszavárja fecskéit!” jelmondattal helyi fecsketérképet készített, felmérve, hogy ezek a kis szárnyasok hol élnek, s mely családok látnák a madarakat szívesen a házuknál. Minderről is beszélt Gál Lajos polgármester és a diákok. A képviselő-testület környezetvédelmi bizottsága mű fecskefészkeket készíttetett, melyekből húszat a lakosság körében, ötöt az intézményeknél helyeznek el. Mindemellett, Gyenesdiás környezetvédelem iránt elkötelezett önkormányzata örömmel vesz részt az Európai Unió és a kormányzat támogatásával életre hívott Perlátor Programban is: pályázat keretében a településvezetés a lakosság számára a háztartásokban alkalmazható víztakarékosságot elősegítő egységcsomagot biztosít, melyek térítésmentesen, május végéig kerülnek átadásra.

H. Á.

További Gyenesdiás hírek
Gyenesdiás 2023. december 12.
Az év végével Gyenesdiás olyan esztendőt hagy maga után, melyet a korábbiakhoz hasonlóan jellemez a sokrétű gyarapodás, az élénk és tartalmas közélet, mindezekkel együtt az eredményes nyári szezon.
Gyenesdiás 2023. szeptember 20.
Gyenesdiáson a település létének 690 éve, Alsópáhokon a térségbeli Aranykorúak Társasága ünnepeként rendeztek hagyományőrző szüreti programot.
Gyenesdiás 2023. július 18.
Sikeres pályázatok segítik Gyenesdiáson a fejlődést, elegáns miliőben zajlanak a színes kulturális programok.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.