Hírek
Balatongyöröki kultúrprogramok nyári fináléja
Balatongyörök 2022. augusztus 16. kedd
 
Élménydús programok vannak a balatongyöröki szezon eddigi eseményeinek sorában, a színes kulturális rendezvények fináléja vár az augusztus második felében nyaralókra.

Kitűnő hangulat jellemezte a Györöki JazzFiesta remek koncertjeit, melyek közt ott volt a Boombatucada dobegyüttes, a Real Blue, valamint Szántner Luca és a Nightbird együttes, majd Majercsik Lili és zenekara varázsolta el a közönséget. Különleges hangzásvilágot jelenített meg a Lakatos Ágnes Special Zone, Micheller Myrtill és Pintér Tibor, valamint a Szalóky Classic. A záró produkció pedig augusztus 18-án hangzik el, Révész Richárd és zenekara latin számok megszólaltatásával és Urbán Edina fellépése a zenekarával.

A képzőművészet kedvelői a Györöki Nyári Tárlat kiállítás sorozatot megtekintve a kortárs képzőművészet nagyjainak alkotásaiban gyönyörködhettek: kettős tárlaton szerepelt Szemadám György és Földi Péter festőművész, majd a Byhon Győző és Gulyás Andrea művészházaspár alkotásai kerültek a Bertha Bulcsu Művelődési Ház galériájába, őket Sinkó István művei követték. Zárásként augusztus 20-án „Barátok között / Tűzijáték pótló” címmel Matzon Ákos festőművész gyűjteményéből nyílik kiállítás. Ezúttal művészbarátaitól kapott alkotásokat hoz, saját gyűjteményéből mutat be szubjektív válogatást, több mint 50 ismert, magyar és külföldi művész képeit nézhetik meg a látogatók.

Az Én és a hangszerem programsorozat keretében neves zenészek fordultak meg Balatongyörökön, a befejező találkozó augusztus 24-én lesz, 20 órától Alapi Istvánnal, az EDDA gitárosával találkozhatnak az érdeklődők a művelődési intézményben. Augusztus  25-én 18 órakor Gerzsenyi Gabriella, az EU volt jogásza brüsszeli élményeit feldolgozó könyvének bemutatójára kerül sor. Az augusztusi programkínálat az igazi hagyományőrző színes és látványos szüreti felvonulással ér véget 27-én. A rendezvényt kísérő halászléfőző versenyre 24-ig lehet még jelentkezni a muvhaz@balatongyorok.hu e-mail címen.

Jeles eseménnyel indul az ősz is, szeptember 2-án 18 órakor az Art Piknik program keretében a Káli-medencében élő Somogyi Győző neves képzőművész lesz Balatongyörök vendége.

H. Á.

További Balatongyörök hírek
Balatongyörök 2024. május 8.
Képletesen, s valóságosan is értelmezhető Balatongyörök „mozaikszerű” fejlődése. Számos területen folynak beruházások, köztük a Szépkilátónál egy mozaik asztal készült, mellyel a környező tanúhegyeket bemutató régi információs táblát váltot
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
Balatongyörök 2023. szeptember 20.
A balatongyöröki KultúrMorzsázó programsorozat keretében az Én és a hangszerem című találkozók nyár végi vendége volt Koncz Zsuzsa és Bródy János, akik 60 éve először szerepeltek együtt a településen.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.