Hírek
Húsvétkor loholnak a locsolók Balatonedericsen
Balatonederics 2019. április 18. csütörtök
 
immáron 28. alkalommal rendezik meg a Húsvéti Locsolófutást április 22-én.

E hagyományos húsvéthétfői programot az ünnephez, a tavaszhoz illő, mindig igen jó hangulatban zajló sportos eseményként tartjuk számon - említette Töreky Lászlóné polgármester. - Több verseny kiírásával különböző korosztályokhoz szól a felhívás. Nevezni még közvetlenül a startokat megelőzően is lehet a helyszínen, a plakátunk tartalmazza a részleteket.

A telet idén hetedik alkalommal búcsúztatták a vidám farsangoló Húshagyat rendezvénnyel, a közösségi életet azóta is a sokoldalú aktivitás jellemzi. Megtartották a nőnapot, ünnepelték a víz napját, elvégezték a község nagytakarítását a Te Szedd! országos településtisztasági programhoz csatlakozva.

A húshagyókeddi hagyományápolással a farsangvégi szokások elevenedtek meg, ennek főrendezője volt a Művelődési Ház, a Nyugdíjas Klub, a NABE helyi csoportja és az iskola. Fánkról, az italokról a vendégkör és az önkormányzatunk együtt gondoskodott. A nőnap megtartását a falu gáláns úri kompániájának köszönhetjük. A férfiak felköszöntötték a lányokat, asszonyokat, hálásak vagyunk mindannyian a figyelmességükért - pillantott vissza a polgármester asszony. - A víz napja ünnepének a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) helyi csoportja volt a szervezője. A Tájháznál süteményes vendéglátás várta a résztvevőket, majd a strandon folytatódott a program, a Balaton megkoszorúzásával. Ugyancsak a NABE csoport, továbbá az iskola és az önkormányzat részvételével történt a Te Szedd! tisztasági akció, aminek során a belterületi utak mellett még a 84-es, a 71-es főút környéke is ki lett takarítva. Az áprilisi eseményeket 28-án a 65 év felettiek köszöntése zárja majd. Mintegy 100 főt várnak harmonikaszó melletti vendéglátással, műsoros előadásokkal a Művelődési Házba.

Horányi Árpád

További Balatonederics hírek
Balatonederics 2019. szeptember 22.
A strand forgalmával jellemezve kitűnő szezont zárt Balatonederics, mindeközben a beruházások közt befejeződött a közétkeztetést nyújtó konyha felújítása.
Balatonederics 2019. február 19.
Nagy lehetőségek előtt áll Balatonederics, idén valósulhatnak meg azok a beruházások, amelyekre már több éve vártak.
Balatonederics 2018. december 13.
A lassan búcsúzni készülő évre visszatekintve sok munkával, jó eredményekkel és kikapcsolódásokra módot adó programokkal teli időszakot tudhat maga mögött Balatonederics.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.