Hírek
Külterületi közutakat újítanak fel Alsópáhokon
Alsópáhok 2023. március 14. kedd
 
A Vidékfejlesztési Program keretében külterületi közutak javítására 258 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült Alsópáhok önkormányzata.

A hamarosan kezdődő fejlesztésről Czigány Sándor polgármester elmondta, hogy a település jövője szempontjából stratégiailag fontos útszakaszok egy részének a felújításáról van szó, melyek a belterülethez szorosan kapcsolódnak. Az elnyert összeg a tervezett munkák költségének 95 százalékára nyújt fedezetet, ehhez önerőt biztosítanak.

Az önkormányzat a közbeszerzési eljárás lefolytatásának eredményeként a napokban a Maxon Invest Zrt-vel kötötte meg a kivitelezői szerződést, melyet a községházán a település részéről Czigány Sándor polgármester, a vállalkozás képviseletében pedig Horváth Milán vezérigazgató és Horváth János cégvezető írt alá dr. Bangó Tamás jegyző előtt, Tamásné Gasparics Adrienn pénzügyi ellenjegyzése mellett.

- A zártkerti utakat számos őstermelő és vállalkozás használja - emelte ki a polgármester. - Az esőzések az utóbbi években a zúzottkő burkolatot megbontották, az árkokat is nagy mértékben károsították. A csapadékvíz mennyisége, intenzitása az útfelületek kimosódását, az árkok hordalékkal való feltöltődését okozták, az átereszek feltelítődtek.

Horváthné Makó Judit alpolgármester, a hivatal településfejlesztő munkatársa a műszaki tartalomról elmondta, hogy a beruházás keretében az érintett területen szilárd burkolattal való ellátásra kerül sor 2,5 méter szélességű nyomvonalon, a csapadékvíz-elvezetés megoldásával együtt. A forgalmi rend az jelen állapot szerinti marad a továbbiakban is.

Czigány Sándor hangsúlyosan szólt arról, hogy a fejlesztésnek fontos része az Alsópáhok-Szentgyörgyvár összekötő útvonalon Alsópáhok közigazgatási területét érintően is az aszfaltos burkolattal történő ellátás.

H. Á.

További Alsópáhok hírek
Alsópáhok 2024. március 13.
Egy településért sosem lehet elegendőt tenni, csak sokat, hiszen az újabb és újabb tennivalók folyamatosan jelentkeznek.
Alsópáhok 2023. december 12.
A karácsony közeledtének ideje, ünnepe évről évre elhozza a békesség, a gondoskodás, az emberi egymásra figyelés jelentőségének üzenetét.
Alsópáhok 2023. október 18.
Alsópáhok lakói a jövő év júniusa elején lehetőséget kapnak, hogy „megadják az 5-öst” Czigány Sándor polgármesternek.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.