Hírek
Boglár, a fesztiválok városa várja vendégeit
Balatonboglár 2019. június 22. szombat
Balatonboglár a fesztiválok városa, de az aktív pihenést keresők, a művészetek iránt érdeklődők is megtalálhatják számításukat

Balatonboglár felkészült a szezonra, a turistahad fogadására, s ez nem csak a gazdag programkínálatból látszik. – A Város Napján átadtuk az új sétányt és az új büfépavilonokat, utóbbiakat ezekben a napokban rendezik be a bérlők – mondta az Inforégiónak Mészáros Miklós polgármester. – Kinyitott a Borudvar és a Buborék Élményfürdő, továbbá strandjaink megújítása is a végéhez közeledik. Mind a hat szabadstrandunk fejlesztésére támogatást nyertünk, 430 millió forintot költhetünk el, az átadási határidő június 30-a, reméljük, a kivitelező ezt tudja is tartani; addig is a strandvendégek türelmét, megértését kérjük.

Költözik a Kultkikötő
Megnyílt a Kék és a Vörös Kápolna idei első nyári tárlata, melyet több kiállítás is követ majd még a szezon folyamán. Június 29-én Balaton-átúszás, legalábbis ha az időjárás miatt nem kell későbbre halasztani… Várja látogatóit a Kalandpark a bobpályával, s a főszezonra elkészül – szintén pályázati támogatásnak köszönhetően – a Gömbkilátó színes díszkivilágítása, fényjátékkal.Balatonboglár közismerten a fesztiválok városa, az elsőre július elején kerül sor: 3-a és 6-a között immár a huszadik Jazz és Bor Fesztivál, de ezúttal – a kultúrház felújítása miatt – új helyszínen, a Babel Camp Romkocsmában. Július 15-től 21-ig, tehát egy álló héten át tart majd a Babel Sound, a világzenék hamar népszerűvé vált interaktív fesztiválja, a Platán strandon. Szintén e strandra, a teniszcsarnokba költözik ezen a nyáron a Kultkikötő, színvonalas színházi előadásokkal, gyermekprogramokkal. A Csavargőzös Műemlékhajó interaktív kiállítással várja a látogatókat strand után, vagy strand előtt, idén csónak és hajómotor-kiállítással rukkoltak elő. Két templomban is élvezhetnek orgonakoncerteket a komolyzenét kedvelők.

Világsztárok a Gömbkilátónál
A város legjobban várt, legnagyobb tömeget vonzó rendezvénye hagyományosan a nyár végi szüreti fesztivál. Mészáros Miklós polgármestertől tudjuk: ez idén sem marad el, ezúttal Boglári Szüreti Fesztivál néven rendezik, augusztus 17-e és 20- között. – Mindjárt másnap, 21-én öt év után újra Bogláron köszönthetjük az erdélyi, Szentegyházi Gyermekfilhamóniát – így a városvezető. – A Platán téren hallgathatjuk meg csengő muzsikájukat.

A programok sora az augusztussal sem ér véget, szezonhosszabbításként lesz halászléfőző verseny, civilek lecsófőző versenye, a Tesco ismét Balatonbogláron tartja a családi napokat több ezer dolgozójával, s egy igazi csemege szeptember közepére: Balaton Piknik a Várdombon, a Gömbkilátónál, világsztárokkal, a Nagyon Balaton programsorozat keretében. Fellép mások mellett Róisín Murphy és a Morcheeba. 

Boglári nyár, ízelítő
Június 29: Balaton-átúszás, Platán strand
Július 3-6: XX. Jazz és Bor Fesztivál, Babel Camp Romkocsma
Július 9: Tanár úr, kérem! Nagy Viktor Karinthy-estje, Kultkikötő
Július 15-21: Babel Sound, Platán strand
Július 26: Mátyás, az igazságos, Kultkikötő
Július 28: Vitéz László és Vas Juliska, Kultkikötő
Augusztus 4: Csizmás Kandúr, Kultkikötő
Augusztus 8: Arany és Petőfi, Kamarás Iván és Hajdú Steve, Kultkikötő
Augusztus 16: Kiállítás-megnyitó a Vörös és Kék Kápolnában
Augusztus 17-20: Boglári Szüreti Fesztivál, Platán strand és környéke.

 

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.