Receptek
Osso buco
Kategória: Egytálételek
Elkészítési idő: kb. 120 perc
Hozzávalók:
  • 1,5 kg szeletelt borjúláb (3 cm vastag szeletekben)
  • 3 dkg vaj vagy 1 dl oliva olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg zeller
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 l alaplé
  • egy marék zöldborsó
  • só, boors, oregánó
Elkészítése:

Osso buco, avagy a lyukas csont - körülbelül ezt jelenti a kifejezés.Igazából velőscsontról van szó, de itt nem a velő, hanem a csont körüli hús a fontos. Valójában egy remek olasz étel, Itálián belül is Lombardia és Toscana az igazi hazája. A velőt is megesszük persze, ha van benne, de ez a kalória- szempontból bűnös rész itt minimális adagban fordul elő.

A húsokat először kicsit körbesütögetjük, minden oldalon. Ezután kiemeljük őket a serpenyőből, és a visszamaradt lében egy kis cukrot karamellizálunk, majd jöhet bele az apróra vágott zöldség. Mikor kellően megfonnyasztottuk, egy jó pohár száraz fehérbor következik. Hagyjuk kicsit párologni, majd mehet bele a paradicsom és egy kis húsleves, marék zöldborsó és fűszerek ízlés szerint.

Visszatesszük a húst, majd az egészet betoljuk a sütőbe. Alacsony hőfokon 1-2 óráig sütjük. Ha a leve lefő egy kis húslevest hozzáönthetünk. 

Köret:
Köretnek legjobb a friss kenyér, vagy valamilyen krumpli.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.