Osso buco, avagy a lyukas csont - körülbelül ezt jelenti a kifejezés.Igazából velőscsontról van szó, de itt nem a velő, hanem a csont körüli hús a fontos. Valójában egy remek olasz étel, Itálián belül is Lombardia és Toscana az igazi hazája. A velőt is megesszük persze, ha van benne, de ez a kalória- szempontból bűnös rész itt minimális adagban fordul elő.
A húsokat először kicsit körbesütögetjük, minden oldalon. Ezután kiemeljük őket a serpenyőből, és a visszamaradt lében egy kis cukrot karamellizálunk, majd jöhet bele az apróra vágott zöldség. Mikor kellően megfonnyasztottuk, egy jó pohár száraz fehérbor következik. Hagyjuk kicsit párologni, majd mehet bele a paradicsom és egy kis húsleves, marék zöldborsó és fűszerek ízlés szerint.
Visszatesszük a húst, majd az egészet betoljuk a sütőbe. Alacsony hőfokon 1-2 óráig sütjük. Ha a leve lefő egy kis húslevest hozzáönthetünk.
Köret:
Köretnek legjobb a friss kenyér, vagy valamilyen krumpli.
Hargitai Beáta
cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819
Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890
Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922